Școala Gimnazială 119

Scurt istoric al Școlii Gimnaziale nr. 119

Situată în strada Almaşu Mic nr.4, sector 4, Bucureşti, Şcoala Gimnaziala nr. 119 este o instituţie de prestigiu din cartierul Giurgiului-Progresu. A fost înfiinţată la data de 1 Decembrie 1980. Pentru început, unitatea şcolară a funcţionat  în trei schimburi, cu un număr de 37 de clase în care erau distribuiţi 1273 de elevi.

Prezent

 Școala funcţionează în două schimburi. În anul școlar 2023-2024, numărul de elevi este de 800, aceştia fiind repartizaţi în 31 de clase, respectiv 451 de elevi la clasele 0-IV şi 349 la clasele V-VIII. Rezultatele bune şi foarte bune ale elevilor sunt obţinute datorită bunei pregătiri şi dăruirii profesionale a cadrelor didactice

Dotare

Şcoala dispune de 19 săli de clasă cu ambianţă modernă şi funcţională, 2 laboratoare, un cabinet de informatică o sală sport de 450 mp, un teren de sport, o  bibliotecă, un cabinet medical, un cabinet stomatologic. Fiecare sală de clasă dispune de laptop, videoproiector, televizor și conexiune la internet. Școala dispune de camere de supraveghere audio-video. Școala a fost înclusă în programul de reabilitare în anul școlar 2022-2023. Sălile de clasă au fost modernizate, Au fost lucrări de schimbare a tâmplăriei, casetarea tavanelor, tapetare a pereților, înlocuirea parchetului și a instalației electrice. Fiecare sală dispune de aer condiționat. 

Rezultate

poza1
În colaborare cu European Examinations CentreŞcoala Gimnazială Nr.119 a organizat şi desfăşurat examene Cambridge, nivelul YLE (STARTERS, MOVERS, FLYERS ), KET, PET, principalul obiectiv fiind acela de a veni în întâmpinarea interesului manifestat de un numar mare de elevi şi părinţi pentru obtinerea unui certificat lingvistic cu recunoastere internationala, pe toate nivelurile de competenta, conform Cadrului European de Referinta a Limbilor Straine. 

REZULTATE  2023-2024

OLIMPIADA  DE LIMBA ROMÂNĂ   (Etapa județeană)

2 MENȚIUNI ( clasa a V-a  și  clasa  a VIII-a)
LIMBA ROMÂNĂ- COMPER – PREMII ȘI  MENȚIUNI 

Clasa a V-a  

Premiul I – 2 elevi
Premiul  al II-lea – 3 elevi
Premiul  al III-lea – 11 elevi
Mențiune  – 8 elevi
Clasa a VI-a  
Premiul I – 4 elevi
Premiul  al II-lea – 5 elevi
Premiul  al III-lea – 1 elev
Mențiune  – 1 elev
Clasa a VII-a 
Premiul I – 5 elevi
Premiul  al II-lea – 3 elevi
Premiul  al III-lea – 14 elevi
Mențiune  – 3 elevi
Clasa a VIII-a 
Premiul I – 21 elevi
Premiul  al II-lea – 10 elevi
Premiul  al III-lea – 4 elevi
Mențiune  – 2 elevi 
Clasa VI-a D
1 elev – Premiul III la olimpiada de matematică faza locală